OTTERLOOP-PAD

Prachtige bijna 5 kilometer lange wandelroute door gevarieerd terrein met dennenbos, heide, heuvels, stuifzand en eikenbos.
Grotendeels ongeschikt voor rolstoelen. De start van de route begint bij Carnegie Cottage. en aan de Arnhemseweg t/o de ingang van de Wije Werelt.
Uitgezet door vrijwilligers van natuurwerkgroep 'De Zanding'

De plattegrond kunt u als PDF downloaden

klompenpad_otterlo

Ontdek het mooie buitengebied van Otterlo! 
Klompenpad het Eeskooterpad

Wandelen door het boerenland en langs boerenerven afgewisseld met bos, heide en stuifzand. Het Eeskooterpad brengt u via oude tradities naar nieuwe agrarische initiatieven. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en landschap bepalen de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!  


Natuurmonumenten-route Planken Wambuis

Geniet van de ruige natuur van Planken Wambuis tijdens deze gevarieerde rondwandeling en ontmoet dieren als paarden en Spaanse runderen. Met een beetje geluk zie je ook zwijnen, reeën en edelherten. 
Meer informatie op onderstaande links.
19-02   Mee op wintersafari door Planken Wambuis
27-02  OERRR dierenmanieren – Planken Wambuis 
 11-03  Avondwandeling bij volle maan Mosselse zand
11-03  Met de nachtwachter op stap door Planken Wambuis


paddenstoelenbos_otterlo_3_kl


Met puntmuts en knapzak door het Paddenstoelenbos

Een unieke belevenis. Dat is de Otterlose Paddenstoelen- route voor kinderen van twee tot acht jaar. Want wat is er nou leiker om met een puntmuts op het hoofd en met een knapzak op de rug door het bos te struinen??
Meer informatie en routebeschrijving

oerrr_route_otterlo


Oerrr op het Mosselse Zand

Een korte wandeling speciaal voor kinderen, met onderweg leuke OERRR opdrachten. Dus trek je wandelschoenen en buitenspeelkleren aan en zoek de opdrachtenpalen onderweg! De tocht begint en eindigt bij camping de Wije Werelt.  Ook alleen voor volwassenen kunnen de route echt wel lopen. De uitzichten zijn prachtig. Er is een gratis  app "natuurroutes andriod" en "natuurroutes Apple" beschikbaar.

Meer informatie

hap_en_trap_route_otterlo


Hap en Trap en Wald-Knor-Route

De Waldhoorn is een restaurant dat gelegen is in het centrum van Otterlo. Bij de Waldhoorn kunt u verschillende fietsroutes starten waaronder de Hap en Trap route en  Wald-Knor_Route. 

Meer informatie

fiets_erop_uit_otterlo


Fiets erop uit. Bestaande Knooproutes 

De Veluwe telt veel bijzondere fietsroutes en natuurlijk het Fietsroutenetwerk Veluwe waardoor iedereen via de fietsknooppunten zijn eigen route kan uitzetten. Wij hebben een aantal fietsroutes voor u uitgezet.

Route naar Ede 22,1 km
Route naar Apeldoorn 55,9 km
Route naar Lunteren 35 km