hoge_veluwe_otterlo

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe.  

De groene schatkamer van Nederland! Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter.

meer informatie

 

tegelmuseum

Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo ligt aan de rand van bos en hei, midden op de Veluwe. 

Het museum heeft een van de grootste verzamelingen Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Tegels worden al eeuwenlang gebruikt in woonhuizen en boerderijen, vooral rond de schouw, als wandbekleding tegen vocht en vuil. De tegels die beschilderd zijn met een afbeelding zijn bovendien mooi als versiering, vaak leerzaam en onderhoudend, ook voor moderne ogen. 

meer informatie

 

kmm

Het Kröller Müller Museum.

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zie je topstukken van moderene meesters als Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Ook heeft het Museum één van de grootste beeldentuinen van Europa met 160 sculpturen.

meer informatie

 

museonder

Het Museonder

Hoe hard trilt de aarde bij een aardbeving? Welke dieren leven onder de grond? En waar vind je het schoonste drinkwater? Antwoord op deze vragen krijg je diep onder de grond, in het Museonder in Nationaal Park de Hoge Veluwe. De tentoonstelling neemt je mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk beland je zelfs in het middelpunt van de aarde. Er zijn bijzondere dingen te ontdekken: een wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, stenen die hun verhaal vertellen en een waterlaboratorium. Ook zijn er botten van dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven.

meer informatie


Bezienswaardigheden in de omgeving

apenheul

openluchtmuseum

 

 

burgers

 

 

passiflora

 

julianatoren