Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jachthuis Sint Hubertus – Themarondleiding Anton Kröller, Leven op Krediet

31 januari @ 11:30 - 31 maart @ 17:00

In 2015 is de biografie van Anton Kröller verschenen, Leven op krediet, geschreven door Ariëtte Dekker. Deze biografie vormt de leidraad van de speciale themarondleiding door het Jachthuis Sint Hubertus, waarin het leven van Anton Kröller centraal staat.

Tijdens deze speciale en tijdelijke rondleiding, bezoekt u vertrekken waar u met een reguliere rondleiding niet komt. Zo bezoekt u Anton Kröllers werkkamer, de biljartkamer, de kamer van huisvriend en vertrouweling Sam van Deventer en een plekje waar Anton Kröller zich in alle rust terugtrok: de kelderruimte.

In elke ruimte wordt nader ingegaan op zijn karakter en op aspecten van de mens Anton Kröller. Kröller als vader, echtgenoot, ondernemer en als collega. Hoe bouwde hij zijn vermogen op, bestaande uit een landgoed (Het Nationale Park De Hoge Veluwe), een huis (Jachthuis Sint Hubertus) en een museum met kunst? En hoe belandde een gedreven ondernemer, in die dagen ook wel de “Onderkoning van Nederland’ genoemd, in een neerwaartse spiraal? De rondleiding wordt afgesloten met een kop koffie of thee in de Theekoepel naast het Jachthuis.

Wilt u zeker zijn van een plek, reserveer dan via deze pagina. U kunt ook een kaartje kopen bij een van de drie ingangen, bij het Park Paviljoen of de Theekoepel naast het Jachthuis.

De biografie van Anton Kröller kunt u in onze webshop of in de Parkwinkel kopen.

Praktische informatie

Datum: van 1 november 2019 t/m 31 maart 2020
Tijdstip: werkdagen: 12.30 en 14.30 uur, weekend: 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur
Duur: 75 minuten
Prijs: € 8,50 incl. een kop koffie of thee na afloop. (excl. entree Park)

Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie: 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.
25 december en 1 januari is het Jachthuis gesloten.

Deze speciale rondleiding wordt alleen in het Nederlands aangeboden. Deelname met een rolstoel, krukken of rollator is helaas niet mogelijk. De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Gegevens

Begin:
31 januari @ 11:30
Einde:
31 maart @ 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
http://www.hogeveluwe.nl

Organisator

Wijnand van de Vendel