Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoge Veluwe Wilde Weken

oktober 14, 2023 @ 12:00 - oktober 29, 2023 @ 17:00

Wilde Weken Hoge Veluwe Herfstvakantie hert

Praktische informatie:
Data: dagelijks van 14 t/m 29 oktober 2023
Tijd: 12 tot 17 uur
Locatie: Diverse locaties
Prijs: verschilt per activiteit (excl. entree Park)

KINDEREN
Kom in de herfstvakantie naar de Hoge Veluwe Wilde Weken! Deze weken staan volledig in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur. Geniet van wild eten uit eigen Park met bijpassende wijnen, ga op pad met een natuurgids en leer van alles over paddenstoelen of speur met de kinderen naar sporen, dieren en planten.

Tijdens de Wilde Weken zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het is voor de meeste activiteiten nodig om u van tevoren in te schrijven.

Activiteiten en workshops
Paddenstoelenexcursie
Op 2, 8, 15, 21 en 29 oktober kunt u deelnemen aan een paddenstoelenexcursie. Onze natuurgids neemt u mee naar de beste vindplaatsen en leert u alles over de verschillende schimmels en hun rol in het ecosysteem.

Wild, wijn en wandelen
Met het wild, wijn en wandelen-arrangement kunt u na een mooie wandeling genieten van heerlijke wijnen en lekker wilde hapjes uit het Park. De route heeft een lengte van ongeveer vier km, waarbij u na een informatieve wandeling verwend wordt met een wild- en wijnproeverij in het Park Paviljoen. Deelname kost € 27,50 en meer informatie vindt u terug bij de activiteit.

Hoge Veluwe in je broekzak
Op welk wild dier lijk je? Wat hoor je als je muisstil bent? Hoeveel kleuren ontdek je in het bos? En hoe ziet de pootafdruk van een uil eruit? Kinderen ontdekken het in De Hoge Veluwe in je broekzak; een boekje vol weetjes en doe-opdrachten. Ideaal voor in de herfstvakantie! De Hoge Veluwe in je broekzak is een programma dat voor basisscholen en haar leerlingen is ontwikkeld maar is ook heel leuk om zelf te doen; daarom is het boekje te koop in het Museonder voor iedereen van 10-100 jaar die meer over De Hoge Veluwe te weten wil komen.

Jachthuis Kinderrondleiding
Jachthuis Sint Hubertus werd ruim 100 jaar geleden gebouwd als buitenverblijf voor één van de rijkste families van het land op dat moment. Alles in, aan en rondom het huis is modern en luxe, voor die tijd althans. Tijdens deze speciale rondleiding op 17 oktober komt de geschiedenis tot leven wanneer je ineens oog in oog staat met de butler van destijds!

Dag van de Jager
In samenwerking met de Jagersvereniging organiseren we op zaterdag 14 oktober de Dag van de Jager. Ontdek wat een jager doet, ziet en weet en kom erachter waar de kansen liggen voor een gezonde balans in de Nederlandse natuur. Ga in gesprek met verenigingen, belangenclubs en jagers of ontdek meer tijdens een speurtocht, een demonstratie of een rondleiding met een faunabeheerder.

Herfstspeurwerk
Bij de kinderactiviteit herfstspeurwerk gaan kinderen op pad in de natuur met leuke opdrachten van de natuurgidsen. Kijk hier wanneer er meegedaan kan worden aan de speurtocht, inschrijven is niet nodig en de activiteit is gratis.

Wildexcursie
Beleef het Park van haar meest wilde kant tijdens de wildexcursie op de woensdag en weekenddagen. Onze natuurgids neemt u mee voor een korte excursie van anderhalf uur waarbij u samen op zoek gaat naar (sporen van) wild. Tickets kosten € 3,00 en zijn hier te boeken.

Overnachten in Otterlo op de Veluwe? Kijk hier naar de mogelijkheden.

.

.

Gegevens

Begin:
oktober 14, 2023 @ 12:00
Einde:
oktober 29, 2023 @ 17:00
Site:
www.hogeveluwe.nl

Organisator

Wijnand

Locatie

Otterlo Houtkampweg 9c
Houtkampweg 9c
Otterlo,GeldelandNederland